Technische vmbo profielen

Profielen

In het BWI-profiel gaat het over het gehele bouwproces; hoe je een product van A tot Z ontwikkelt.

Leerlingen ontwikkelen in dit profiel basisvaardigheden en basiskennis om ontwerpen te maken en een product te maken en kunnen met dit profiel doorstromen naar mbo-opleidingen tot metselaar, binnenhuisarchitect, meubelmaker, schilder of timmerman.

In de regio IJmond/Zuid-Kennemerland kun je het profiel BWI volgen bij SKILLS vmbo, Technisch College Velsen en het Spaarne College.

Het M&T profiel leert jouw leerling de techniek achter allerlei vervoersmiddelen. Van fiets, motor en auto tot vrachtwagen. Basisdingen als een fietsband plakken en lampen afstellen, maar bijvoorbeeld ook hoe je routes kunt plannen die een vrachtwagen moet rijden. 

Als jouw leerling interesse heeft in het repareren van dingen, dan is dit profiel wellicht geschikt. Met deze opleiding kunnen beroepen worden uitgeoefend als monteur, autoschadehersteller en vliegtuigonderhouder.

In de regio IJmond/Zuid-Kennemerland kun je dit profiel volgen bij Technisch College Velsen.

Dit profiel is speciaal voor leerlingen met een liefde voor de binnenvaart en zee. In dit profiel maakt hij of zij kennis met de wereld én de techniek van de scheepsvaart.
Het MaT-profiel is maar op drie scholen in Nederland te volgen, waaronder het Maritiem College IJmuiden.

MVI is de creatieve richting waarin
de leerlingen met veel moderne digitale hulpmiddelen leren hoe ze bijvoorbeeld een computernetwerk aan moeten leggen of websites kunnen ontwerpen en bouwen. 

Leerlingen werken aan hun creatieve vaardigheden die ze later in de vervolgopleiding of werk nodig hebben.

Denk aan het ontwerpen van drukwerk zoals flyers, posters, stickers, agenda’s en t-shirts, of het bewerken en monteren van TV-spotjes en video’s voor YouTube, maar ook de bediening van licht en geluid in bijvoorbeeld het theater en op festivals komt aan bod in dit profiel!

In de regio IJmond/Zuid Kennemerland kun je dit profiel volgen bij het Haarlem College.

Het PIE-profiel is een combinatie van installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek.

Aan de hand van tekeningen wordt geleerd hoe installaties en producten in elkaar zitten. Die tekeningen en producten moeten leerlingen zelf ook maken. In dit profiel leren ze alles over verschillende materialen, gereedschappen, maar ook veiligheidsregels en -voorschriften. 

Doordat met dit profiel veel ervaring wordt opgedaan en leerlingen weten hoe de praktijk in elkaar steekt, is de overgang naar het mbo niet groot.

In de regio IJmond/Zuid Kennemerland kun je dit profiel volgen bij SKILLS vmbo en Technisch College Velsen

Bovenbouw

VIDEO STO IJMOND-ZUID/KENNEMERLAND

Lees verder