Slot Car Challenge

Terug naar overzicht

Techportal

Datum: In overleg
Duur: Dagdeel
Locatie: Slotrace vereniging Slip Stream, Spieringweg, Zwaanshoek

Regio
IJmond; Zuid-Kennemerland

Organisator
Techportal

Doelgroep
groep 6

Omschrijving

Lijkt het je leuk om in een team te racen met elektrisch aangedreven slot cars op een modelracebaan? Schrijf je dan nu in voor deze challenge en ga de strijd aan met jouw klasgenoten!

Rijden met slot cars vraagt concentratie. Wie te snel rijdt met deze model raceauto's vliegt de bocht uit, kostbare seconden gaan verloren en de kans op de overwinning slinkt.

Tijdens de Slot Car Challenge staan beheersing, geduld en toch presteren centraal. Dat lukt alleen als alle teamleden hun taak goed uitvoeren: de focus ligt op samenwerken. Samenwerken krijgt tijdens de wedstrijden vorm doordat de leerlingen de rol als teamleider, coureur, monteur en baanofficial vervullen.

In teams van maximaal 14 personen bouwen de leerlingen de slot car op, stellen de auto af en moeten tijdens de race een pitstop maken om de banden te wisselen. Het team dat de taken het best verdeelt en onder hoogspanning de zenuwen beheerst, wint. Vooral voor jongens is dit een echte uitdaging; de ervaring leert namelijk dat meisjes meestal met de hoofdprijs naar huis gaan!

Zo wordt duidelijk wat de leerlingen leuk vinden en waarin ze goed zijn. Ze ontdekken hun talenten, leren overleggen, luisteren en leren zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

De leerlingen krijgen bij binnenkomst uitleg hoe een slot car in elkaar zit. Ze leren over elektriciteit, magnetisme en de werking van een elektromotor. Als alles duidelijk is, leren ze hoe ze met zo'n snelle racewagen behendig over de baan kunnen rijden. Na een korte oefenperiode start de competitie!