Promotie Event Techniek (PET) IJmond

Terug naar overzicht

Techport

Datum: 9, 10 & 11 oktober 2024
Duur: Dagdeel
Locatie: Sporthal Beverwijk (De Walvis), Van Loenenlaan, Beverwijk

Regio
IJmond

Organisator
Techport

Doelgroep
groep 8

Omschrijving

Tijdens het Promotie Evenement Techniek (PET) maken groep 8 leerlingen uit de regio IJmond kennis met de zeven werelden van techniek; een leuke reis waarbij ontdekken en doen centraal staan.

De techniekwereld is heel breed. Voor leerlingen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs is het een hele uitdaging om een beeld te krijgen van de vele mogelijkheden. Daarom zijn de 7 werelden van techniek ontwikkeld. Met deze werelden laten wij zien dat wetenschap en techniek breed in onze samenleving aanwezig zijn. Tijdens het Promotie Event Techniek (PET) kunnen kinderen ontdekken en doen. Ze kunnen zich verwonderen en uitleven. Tegelijkertijd zien ze hoe techniek is ingebed in onze samenleving.

Tijdens het bezoek aan het PET kunnen diverse interactieve workshops worden bezocht, welke worden georganiseerd door bedrijven en scholen uit de regio.

Alle groep 8 klassen van scholen uit de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Castricum kunnen zich inschrijven voor een bezoek. Deelname aan het PET is geheel gratis.