Escaperoom IJmond

Terug naar overzicht

SKILLS vmbo

Datum: 9 t/m 13 december 2024
Duur: 1,5 uur
Locatie: SKILLS vmbo, Van Riemsdijklaan, Heemskerk

Regio
IJmond

Organisator
SKILLS vmbo

Doelgroep
vmbo 2;vso

Omschrijving

De escaperoom van Bèta & Tech Experience komt ook in 2024 weer naar de IJmond! Inschrijven kan vanaf oktober 2024.

De Bèta & Tech Experience is een contextrijk en interactief techniektraject, inclusief lesprogramma en techniek escaperoom. Het traject is ontwikkeld als onderdeel van het LOB-programma voor klas 2 van alle leerwegen in het VMBO. Dit integrale traject zorgt voor het ontdekken én bevestigen van individuele interesses en talenten van leerlingen. Het programma is zo opgezet dat de scholen maximaal worden ontzorgd.

  1. De (LOB-)docent verzorgt ca. een week vóór het bezoek aan de escaperoom een voorbereidende les. Het lesprogramma en de materialen worden daarvoor beschikbaar gesteld.
  2. De leerlingen gaan het avontuur beleven bij SKILLS vmbo in Beverwijk. De leerlingen nemen deel aan een interactieve inspiratieles en ‘doorlopen’ de escaperoom. De techniekbeleving wordt volledig gefaciliteerd. De inspiratieles en de begeleiding in de escaperoom wordt door personeel van de Stichting Bèta & Tech Experience verzorgd.
  3. Weer eenmaal thuis op de eigen school geeft de (LOB-)docent een evaluatieve les aan de leerlingen. Het lesprogramma en benodigde materialen worden eveneens ter beschikking gesteld.  

Leerlingen worden geënthousiasmeerd voor de breedte van techniek en nog niet zo zeer voor een specifiek vakgebied of beroep. Het betreft de domeinen installatietechniek, bouw, procestechniek, mechatronica en metaaltechniek.

Deelname
De escaperoom heeft een capaciteit van 500 leerlingen per week. Hierbij worden gedurende de week klassen uit de regio ingepland in tijdsloten van 1.5 uur. In deze anderhalf uur krijgt de klas dus twee ervaringen: de escaperoom en het laboratorium.